Бившите ДОСТ-аджии в Бурса: Забранителният списък е съставен по доноси на ръководството на старата ни партия!

24rodopi.bg/Политика Бившето ръководство на спрялата да функционира партия ДОСТ е виновно за забранителния списък, в който фигурираха близо 160 бълга

24rodopi.bg/Политика

Бившето ръководство на спрялата да функционира партия ДОСТ е виновно за забранителния списък, в който фигурираха близо 160 български граждани, които, без да знаят защо, бяха връщани от границата.

Това разкриха неофициално в Бурса бивши видни активисти на ДОСТ, които бяха сред гостите на рамазанска вечеря „ифтар“ пред уикенда. Десетки бивши функционери във формацията на Лютви Местан, Бахри Юмер и Шабанали Ахмед седнаха на обща софра с депесари в „столицата на изселниците“.

Със забрана да влизат в Турция, по времето на активна дейност на ДОСТ, бяха лица, които не искаха да преминат в редиците й и такива, които разкриваха корупционни схеми с предизборни средства на новата партия. Към днешна дата всички депесари са извадени от списъка, но никой не знае какви доноси срещу тях е имало със съгласието на ръководството на ДОСТ.

Днес Местан е нежелан от управляващата партия в Турция и една от причините е некоректната информация, която била подадена на тогавашния турски посланик Сюлейман Гьокче за съставянето на забранителния списък, твърдят бившите активисти.

Почти за всички се твърдяло, че са „гюленисти“, а има доказателства, че самият Бахри Юмер, като бивш кмет на Джебел, е подпомагал финансово пропагандна структура на Фетхуллах Гюлен в България.

На снимката: С тонове храни бяха купувани гласове за ДОСТ, но спонсорът така и не разбра дали всички средства са били изразходени за изхранване на електората или са присвоени от шефовете на партията

Общата софра, на която бяха поканени и бившите достаджии, в Бурса „роди“ и политически виц:

Местан попитал Бахри Юмер:

-И к`во сега, целуна ръката на Доган и се чувстваш един от племето ли? Доколкото чувам обикалял си сам като Гойко Митич на магаре из Кърджали!?

Последвал гръмогласен отговор от бившата „местанова дясна ръка“:

-Ти да мълчиш, защото си вожд без индианци!

COMMENTS

WORDPRESS: 0