Бившият избирател: ДПС, а кой е врагът?! Няма мяра между лично и партийно…

Бившият избирател: ДПС, а кой е врагът?! Няма мяра между лично и партийно…

24smolian.bg/Читателско/Политика „Българската политика от повече от десетилетия вони, та се не трае. Безсмислено е да се описват всички скандали, на

24smolian.bg/Читателско/Политика

„Българската политика от повече от десетилетия вони, та се не трае. Безсмислено е да се описват всички скандали, на които обществото стана свидетел за този период. Те се превърнаха в норма на поведение. И затова няма никакъв обществен отзвук, нито импулс, ни гняв дори.

На фона на всичко това и турбуленциите към момента, ДПС винаги е стояло встрани от сътресенията. Като изключим появата на ДОСТ и превключването на Движението в защитен режим. Сега нещата стоят съвсем другояче. Но само наглед.

Първо, скъпият на честитки Ахмед Доган праща послание за ЧРД на председателя, а след „драги“ това да намери „мярата на личното и партийното с националното и европейското Политическо здраве“ си прозвуча откровено като „започвай с илачите, че нещата не са никак добре“. Заговори се за смяна на посочения за председател (както Местан определи избора си навремето) с друг. Това изтече и от записа от съвещанието на ПП. Настимир Ананиев: „Карадайъ ще го сменят до 4-5 месеца“.

Последва нов хабер от сараите, в който Доган написа „всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели“.

Дни по-късно от Областните съвети на Движението заваляха декларации в защита на Карадайъ. Някои от тях в стил пленум на компартията в Северна Корея-възхвала на личните и управленски качества на лидера, но и… мощен отпор на опитите за дестабилизация. В контекста на тоталитарните доктрини, врагът обединява и заздравява партията, няма ли враг, то той трябва да се измисли. Та в този ред на мисли, кой е врагът на ДПС? Кой дестабилизира и клати Движението?

„Предавай това на другите!“, написа Доган за ЧРД. За мярата между личното и партийното. Защото смесването на двете народи сума милионери, а Движението е с отлив от 300 000 от вота през 2009 година. Когато на сцената се появи нов „враг“.

Обикновен избирател, който спря да избира от години

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0