Билетите за „Даскеер“-ите свършиха за 2 часа, парите отиват за Габи и Дамла

Билетите за „Даскеер“-ите свършиха за 2 часа, парите отиват за Габи и Дамла

24rodopi.bg/Образование В най-голямото училище СУ "Петко Рачов Славейков" тече иновативна седмица. Идеята е иновациите, които се провеждат в различни

24rodopi.bg/Образование

В най-голямото училище СУ „Петко Рачов Славейков“ тече иновативна седмица. Идеята е иновациите, които се провеждат в различните класове и етапи на обучение, да видят бял свят пред всички учители, които се интересуват от разнообразяване на методите си на преподаване, нестандартни похвати и допълнителни ресурси в реална и онлайн среда. Всеки учител в иновативна паралелка има възможност да покани колегите си в конкретен ден и учебен час и да представи своята иновация.

Още днес в откритите уроци се включиха 2″б“ клас с иновация „Здрави и силни растем всеки ден“, 3″г“ клас с иновация, свързана със съчетаването на теория и практика, както Школа „ИстОрика“ с подготовката на Националната ученическа конференция „80 години от спасяването на българските евреи“, която ще се проведе на 17 и 18 март.

Всеки ден до края на седмицата следват иновативни уроци по график, а церемонията за връчване на ежегодните награди за учители „Даскеер“ ще се проведе на 22-ри, сряда, от 18:30 ч в залата на Театрално-музикалния център – Кърджали. Билети за събитието отдавна няма, тази година бяха разпродадени буквално за два часа. Приходите от  билети за „Даскеер“ ще бъдат за лечението на Габи и Дамла. Във фоайето на театъра преди, по време и след церемонията ще се състои продажба на саморъчно изработени от учениците на „Славейков“ мартенички и сладкиши като част от фондонабирателната кампания на училището за закупуване на дефибрилатор.

Иновациите в СУ „П. Р. Славейков“ са различни в отделните образователни степени. В начален етап се набляга на комбинацията български език и литература и информационни технологии с цел по-доброто усвояване на родния език, както и свързана с активности и здравословно хранене. В прогимназиален етап има иновативни паралелки с български език и математика. Целта е подготовка за призови места в международни, национални и регионални конкурси, състезания и олимпиади. Иновацията в гимназиален етап включва във всеки випуск иновативна паралелка, комбинираща чужд език и спорт, както и школа „ИстОрика“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0