BG хроника: Министър с коронавирус, Жоро Милионера вече може да излезе от затвора, в Златни пясъци затваря хотелите

BG хроника: Министър с коронавирус, Жоро Милионера вече може да излезе от затвора, в Златни пясъци затваря хотелите

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е дал положителна проба за коронавирус след направен PCR-тест. Кралев е в отпуск и ско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е дал положителна проба за коронавирус след направен PCR-тест. Кралев е в отпуск и скоро не е общувал с членове на правителството или със служители от министерството си.
Той е в добро общо здравословно състояние, има леки симптоми и не се нуждае от болнично наблюдение. Ще бъде под домашна карантина.

До края на годината Георги Енев – Жоро Милионера, може да излезе от затвора, ако подаде молба за условно предсрочно освобождаване. Той е зад решетките с присъда за обир на 1,5 млн. лв. от инкасова кола, която сам карал, припомня „Труд“. Енев е излежал почти 2/3 от 12-годишната присъда и най-вероятно скоро ще е на свобода, за да си харчи откраднатите пари на воля. Още повече, че е един от най-примерните затворници, твърдят надзиратели. Никой обаче досега не знае къде са скрити пачките му.
Енев се предаде 10 дни след обира, но вече 8 години мълчи като риба за милионите. Нито полицията, нито съкилийниците му успяват да разберат тайното скривалище на бившия охранител. Това не можаха да сторят и психологът, и психиатърът, които се опитаха да го разговорят.
През годините се появиха различни версии, като една то тях гласеше, че задигнатите в Пловдив пари са заровени на тайно място в Родопите.

В Златни пясъци вече започнаха да затварят хотелите заради липсата на туристи. Някои ще затворят тази седмица, а други вече го направиха още на 15 август, заяви за TravelNews Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци.

Според него причината в по-ранното приключване на сезона е в анулирането на чартърните програми на германските туроператори до Варна. Последните чартъри с германски туристи на концерна DER Touristik, в който влиза големият туроператор ITS, бяха на 18 август. В момента в курорта има предимно българи, румънци, а от тази седмица и малко израелци. Според Щерев много малко хотели ще останат да работят и през септември. Доста хотели и заведения в курорта въобще не отвориха този сезон.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0