Bg хроника: Извънредна епидемична обстановка и през септември, ВМРО с ултиматум към ГЕРБ: Връщане на казармата или…

Bg хроника: Извънредна епидемична обстановка и през септември, ВМРО с ултиматум към ГЕРБ: Връщане на казармата или…

Здравният министър Костадин Ангелов ще поиска от кабинета извънредната епидемична обстановка да бъде удължена до края на септември.

Здравният министър Костадин Ангелов ще поиска от кабинета извънредната епидемична обстановка да бъде удължена до края на септември. Новината съобщи д-р Ангелов във Варна, предава Нова тв. В сряда министърът ще внесе доклад с искането в Министерския съвет. Причината за предложението за удължаване на срока е разпространението на коронавирус в страната.

ВМРО настоява за връщане на казармата, в противен случай няма да подкрепи проекта на коалиционните си партньори от ГЕРБ за нова Конституция.
„Няма да подкрепим проекта за Конституция на ГЕРБ, ако в нея не влязат шестте точки на Каракачанов“. Това гласи основата на писмена позиция на ВМРО, изпратена до медиите след разговорите в парламента между двете партии.
Под шестте точки на Каракачанов се има предвид следното:
1. Образователен ценз; 2. Задължително гласуване; 3. Гарантирани права и гражданство на всеки етнически българин; 4. Връщане на наборната служба; 5. Гарантиране на семейството като съюз между мъж и жена; 6. Президентът да има право на законодателна инициатива и искане на вот на недоверие.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0