Без Зеленски на откриването, в работен ден №1 на НС – оръжия за Украйна

Без Зеленски на откриването, в работен ден №1 на НС – оръжия за Украйна

24rodopi.bg/Политика Володимир Зеленски няма да бъде включен чрез видеовръзка при конституирането на парламента, в първия работен ден на Народното съ

24rodopi.bg/Политика

Володимир Зеленски няма да бъде включен чрез видеовръзка при конституирането на парламента, в първия работен ден на Народното събрание обаче от ДБ ще внесат предложение за предоставяне оръжия на Украйна.

 „Решихме още на първия председателски съвет да бъде взето решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент, съобразно неговата програма и програмата на НС”, заяви депутатът от ДБ Надежда Йорданова.

Според ДБ най-добрият начин за отправяне на подобна покана е след конституирането на НС. Тогава ще бъде поставен и въпросът за предоставяне на оръжие на Украйна. „Още в първия работен ден ДБ ще внесе предложение за решение за предоставяне на военна помощ за Украйна”, каза Йорданова.

На днешните консултации от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са били против това да стане на самото откриване на 48-ото Народно събрание. В парламента по повод предложението на ГЕРБ се отзоваха единствено от „Продължаваме промяната“, ДПС и „Демократична България“. От срещата отсъстваха БСП, „Български възход“ и „Възраждане“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0