Без „трансфери“ за кметския вот в Кърджали!? Авторитети в ДПС от други общини не се регистрираха адресно в града край Арда

24rodopi.bg/Политика В списъка с номинациите за кандидат-кмет на Кърджали от ДПС, която ще бъде предадена на партийната централа и на почетния предсе

24rodopi.bg/Политика

В списъка с номинациите за кандидат-кмет на Кърджали от ДПС, която ще бъде предадена на партийната централа и на почетния председател Ахмед Доган, няма да има изненади. В него ще бъдат наредени познати имена от месеца на номинациите през есента на 2019-та, а така също и от проведените парламентарни избори от 2021-ва насам.

Няма да има трансфер на външни партийни авторитети, както оживено се коментираше, защото в законно установения срок за адресно регистриране такива промени не се случиха.

Това коментира пред 24rodopi.com представител на ДПС от общинското ръководство в Кърджали.

„Със сигурност ще има доста номинации, както винаги е било, но този път темата беше „Ще има ли промяна на адресна регистрация от спряган за бъдещ кмет на Кърджали?“. Обсъждаха се 4-5 имена, но двама определено са авторитети в партията и са се доказали като управленци. За да се кандидатират, те трябва да живеят поне на книга в Кърджали шест месеца преди изборите. Това не се случи“, сподели пред наш репортер общински съветник.

Очаква се местните избори да се проведат на 22 или 29 октомври.

„Право да бъдат избирани за общински съветници и кметове имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място“, гласи чл. 397. (1) от Изборния кодекс.

COMMENTS

WORDPRESS: 0