Без околовръстен?! Кърджали приоритет при магистрала Русе – „Маказа“

Без околовръстен?! Кърджали приоритет при магистрала Русе – „Маказа“

24rodopi.bg/Общество Околовръстен път на Кърджали най-вероятно няма да има в близките години. Отчуждителните процедури са все още на много ранна фаза

24rodopi.bg/Общество

Околовръстен път на Кърджали най-вероятно няма да има в близките години. Отчуждителните процедури са все още на много ранна фаза, като проектът почти не е напреднал.

Фокусът на Министерството на регионалното развитие към момента е върху цялостно изграждане на магистрала Русе-„Маказа“, като лотът край Кърджали да бъде приоритетен и по този начин да се изведе трафика към и от границата от града.

Това обясни в Кърджали заместник председателят на Народното събрание Никола Минчев след разговорите си с регионалния министър Иван Шишков. Реално проектът за магистрала може да бъде готов през март.

В същото време на министъра е допаднала идеята в Кърджали да се направи надлез и подлез в района на автогарата и кръстовището във „Веселчане“, като със съоръженията да се облекчи трафика.

„Подобен проект ще може да се реализира в рамките на 8 месеца, докато няма как Околовръстен път да се случи за толкова кратко време“, посочи Никола Минчев.

Той допълни, че от ПП смятат да организират в Кърджали работна среща по темата, в която да се включат министърът, ръководството на АПИ, кметът на общината и областният управител.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0