Бербатов за 21:0, вторият тим на „Арда“ и изхвърлените тимове от БФС

24rodopi.bg/Спорт Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов алармира на пресконференция, че нови 41 аматьорски футболни кл

24rodopi.bg/Спорт

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов алармира на пресконференция, че нови 41 аматьорски футболни клубове са били изхвърлени от редиците на организираните първенства. Именно поради тази причина той е имал днес срещи с министър-председателя академик Николай Денков и с министъра на спорта Димитър Илиев. Бербатов е запознал политиците с проблемите във футбола, както и в невъзможността да бъде повлияно по какъвто и да е начин на централата.

Бербатов сигнализира и за казуса с „Минерал“ (Овощник) – отбор от „А“ областна група в Стара Загора, който претендираше за място в Югоизточната Трета лига. Отборът беше разгромен в квалификациите за попълване на третото ниво от втория отбор на „Арда“ (Кърджали), който обаче се отказа от участие след края на въпросните квалификации. Бербатов и хората от „Минерал“ Овощник твърдят, че този малък клуб от района на Казанлък не е поканен заради подкрепата си към Димитър Бербатов в опитите му да стане президент. А реално това не се е случило защото по Наредба Зоналният съвет на БФС в Пловдив трябва да представи Указание за провеждане на допълнителни квалификации след края на първенството. В това указание не е записан допълнителен бараж и така хората от „Минерал“ Овощник нямат юридическо основание на претенцията си.

Мястото на „Арда“ (Кж) II обаче е заето от Сливен, който завърши точно над чертата на изпадащите. Сливналии трябваше да изпаднат в областната група, тъй като тяхната 18-а позиция в крайното класиране на миналата кампания в Югоизточната Трета лига не ги спасяваше заради изпадането на „Созопол“ и „Ботев“ (Пловдив) II от Втора лига.

БФС обаче не насрочи допълнителен бараж и така остави Сливен в третото ниво. Самият отбор на Сливен обаче беше напуснат от водещи играчи, няма и финанси да привлече качествени попълнения. Буквално с детска формация вчера тимът инкасира шокираща загуба с 0:21 от „Спартак“ (Пловдив), което се превърна в рекорд.

„Връщането на Сливен е грубо показване на собствените им правилници. До момента този отбор е с голова разлика 0:35, а вчера загуби с 0:21. Така ли развиваме футбола или нещо друго се случва? Това е моята и нашата борба. Виждам, че в последно време в БФС започват да откриват игрища за минифутбол. Това са хубави неща, но други се случват тихомълком“, завърши бившият нападател.

COMMENTS

WORDPRESS: 0