Бенковски посрещна Промяната! Ангажимент за новия парламент: До 7 кубика дърва за огрев да се заплащат от хората на себестойност на добива

Бенковски посрещна Промяната! Ангажимент за новия парламент: До 7 кубика дърва за огрев да се заплащат от хората на себестойност на добива

24rodopi.bg/Избори`2022 До 7 кубика дърва за огрев в планинските райони да се заплащат от хората на себестойност на добива. Това ще предложат от „П

24rodopi.bg/Избори`2022

До 7 кубика дърва за огрев в планинските райони да се заплащат от хората на себестойност на добива. Това ще предложат от „Продължаваме промяната“ в 48-мото Народно събрание.

Новината е от срещата с избиратели в село Бенковски на кандидатите за народни представители от листата на “Продължаваме промяната” в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

Местните жители споделиха тревогите си и актуалните проблеми в региона, като сред тях се открояват липсата на поминък и високата цена на дървата за огрев.

Представителите на промяната се ангажираха още в първите дни на конструиране на 48-то НС да направят предложение количества до 7 куб.м. за битови нужди на хора, живеещи в планински и полупланински региони, да се заплащат на себестойност за добив. По този начин хората няма да плащат сегашните високи цени и ще бъде облекчен бюджета на семействата за отопление за предстоящия зимен сезон.

Гората е изключителна държавна собственост и е несправедливо хората да заплащат нереално високи цени, отбелязаха кандидатите от „Продължаваме промяната“.

Те се ангажираха да поставят въпроса и с изработването на специална програма за полупланински и планински региони за насърчаване на инвестиции, така че да могат да бъдат разкрити работни места и да се създаде поминък за местното население, за да се спре обезлюдяването на огромни територии от картата на България.

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0