Бейсим застава пред съда в Кърджали за притежание на оръжие и заплаха за убийство

Стрелецът от Сърница ще бъде изправен и пред съда в Кърджали. Районната прокуратура привлече като обвиняем Бейсим С. за държане на незаконно оръжие в

Стрелецът от Сърница ще бъде изправен и пред съда в Кърджали. Районната прокуратура привлече като обвиняем Бейсим С. за държане на незаконно оръжие в землището на с. Душка и за закана с убийство, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
На 30 ноември 55-годишният държал огнестрелно оръжие – карабина, както и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение. Бейсим С. е обвинен и за това, че се е заканил на другиго – Ердинч А., с убийство в землището на с. Душка, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 30 ноември обвиняемият Б.С. се намирал в землището на с. Душка. Той бил обявен за общодържавно издирване. 47-годишният Ердинч А., който бил извел животните си на паша, забелязал, че Бейсим С. се движел из гората и държал оръжие в ръката си. Той успял да му го вземе, заради което Б.С. му се заканил с убийство. Пристигналите на място полицаи установили, че 55-годишният притежавал незаконно оръжие – карабина, и държал 8 броя боеприпаси, припомнят от прокуратурата.
Обвиняемият Бейсим С. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от съда на 3 декември 2021 г.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0