Бейсим Салиф: Мюмюн ме нападна, той е виновен! Стрелях, за да се защитя!

Бейсим Салиф: Мюмюн ме нападна, той е виновен! Стрелях, за да се защитя!

24rodopi.bg/Криминале „Не се признавам за виновен. Аз исках да се прибера вкъщи, но комшията Мюмюн Мюмюн ме преследваше и искаше да ме бие. Той е вин

24rodopi.bg/Криминале

„Не се признавам за виновен. Аз исках да се прибера вкъщи, но комшията Мюмюн Мюмюн ме преследваше и искаше да ме бие. Той е виновен за всичко, той трябва да е пред съда, а не аз“, заяви в съда 55-годишният Бейсим Салиф, който бе преследван от 150 полицаи на 29 ноември, след като стреля срещу Мюмюн, а по-късно и срещу пристигналите в Сърница служители на МВР.

Бейсим, който след екшъна, започнал от спор за преминаващи през двора говеда, избяга в гората и успя да стигне до Чернооченско, където бе заловен от двама чобани на следващия ден.

Бейсим Салиф е обвинен в опит за убийство. Според защитника му адвокат Георги Зарчев това обвинение е неоснователно. „Подзащитният ми е произвел изстрел, но това не означава, че е искал да убива някого. Бил е нападнат и е стрелял. Но дали е било във въздуха или срещу мъжа, който е приклекнал не е ясно. Няма балистична експертиза, няма никакви доказателства. Липсва и пряк умисъл за убийство“, твърди Зарчев, цитиран от „Монитор“.

Адвокатът на Бейсим е бивш дългогодишен районен прокурор на Хасково и един от най-опитните юристи по тежки наказателни дела в града.

В Кърджали срещу Бейсим Салиф ще се води дело за незаконно притежание на оръжие. А пред съда в Хасково той ще отговаря за закана за убийство и опит за убийство на своя съсед Мюмюн Мюмюн.

Както първи 24rodopi.com писа, Ердинч Аптиш е човекът, който задържа Бейсим. „Не се чувствам като герой, благодаря на Бог, че оцелях и ще мога да се грижа за двете си деца“, казва Ердинч Аптиш. Той е получил поздравления от главния секретар на МВР Петър Тодоров за извършения граждански арест и за проявената съобразителност и смелост.

Съдът в Хасково остави за постоянно в ареста беглеца с пушката. Състоянието му се е подобрило и той дойде в съда в Хасково под тежък полицейски ескорт. Главата му е превързана, а лявата половина на лицето му е очевидно много тежко контузена, което личи, въпреки превръзките.

Бейсим бе приет в кърджалийската болница, но на 1 декември сутринта бе преместен в пловдивска клиника.

COMMENTS

WORDPRESS: 0