Бате, аз съм с университет, а тази молба ме измъчва!? Честит празник на Ч и Ш, които се борят с 4 и 6!

Бате, аз съм с университет, а тази молба ме измъчва!? Честит празник на Ч и Ш, които се борят с 4 и 6!

24rodopi.bg/Коментари   Много преди „живеещите“ във Фейсбук да „разкажат играта“ на А, Б, В, Г…, бяха SMS-ите, където 4-ката детронира Ч, а 6-цата –

24rodopi.bg/Коментари

 

Много преди „живеещите“ във Фейсбук да „разкажат играта“ на А, Б, В, Г…, бяха SMS-ите, където 4-ката детронира Ч, а 6-цата – Ш.

Ама всичко започва от края на „старото“ образование, това, което бяха училищата и класните стаи преди 1989 година.

 

24 май е. Денят на буквите и словото.

Уж не бива да забравяме, че с А-то и Б-то започва всичко, ама почти не се сещаме вече, че е така. Че така трябва да бъде.

Случка 1: В банков офис влиза младеж, който крачи и гледа околните сякаш Кърджали е негов, а подире му плахо пристъпва слаба забрадена жена. Кратка среща със служителка и господинът с телефон за два бона и половина сякаш иска да се скрие в него. Не може да попълни формуляр за кредит. На помощ идва майка му, която се образовала на село, но по Татово време.

Случка 2: Кърджалийският квартал „Боровец“. Както навсякъде, тук също я има кореспонденцията с институциите. Младежи с дипломи, за които са се потили най-вече за да могат да получат шофьорски книжки, тичат за помощ „Прочети ми, попълни ми, че нищо не разбирам“ при 55-годишен мъж. Той е само със завършен само 8 клас. Завършил някога, когато образованието беше… образование, а не експеримент след експеримент.

Случка 3: „Бате, аз съм завършил университет, диплома имам, а се измъчвам с това заявление! Защо трябва толкова да усложняват нещата?“, казва младеж пред гише на администрация. Очаква да получи усмивки.

Не, не си завършил, а си купил!

И не е сложна молбата, нито заявлението. Ти си прост, но със самочувствие.

 

Нейсе. Ще става и по-зле, но буквите ще ги бъде.

Честит празник! 24 май е най-истинският.

COMMENTS

WORDPRESS: 0