Бащата на Кирил Петков: Мустафа Емин е честен и смел българин!

Бащата на Кирил Петков: Мустафа Емин е честен и смел българин!

24rodopi.bg/Темата+ "Мустафа Емин за мен е един изключително честен и смел българин. Масираната атака доказва това", това написа Петко Петков, баща н

24rodopi.bg/Темата+

„Мустафа Емин за мен е един изключително честен и смел българин. Масираната атака доказва това“, това написа Петко Петков, баща на бившия премиер и един от съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, във фейсбук профила си.

Скандалът в „Пирогов“ избухна когато стана ясно, че съветникът на министър Тагарев е заплашвал лекари и сестри в болницата, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последици. Емин твърди, че е бил афектиран, защото не приели веднага детето му за преглед, припомня Днес Бг.

Както вече писахме, Емин бил в спешната болница заради рана на главата на 2-годишния си син. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал скандали и заплашвал. Това стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

„Без да минава през регистратурата, Емин директно се отправил към кабинет №111, където чакали 4-5 човека”, пише в обяснения на шефа на сигурността на болницата. В 19,45 ч Емин вече “припряно отваря вратата” на кабинета. Пет минути по-късно те влизат вътре и излизат минута след това, насочвайки се към други два кабинета, през които също преминават до 20,30 ч, когато пристигат пред противошоковата зала, показали още камерите. Виждало се как Емин три пъти звъни на звънеца на шоковата зала, а медицинска сестра и мъж разговарят с него.

“През цялото време детето на Емин тича, гони се със сестричката си и т.н.”, показали още камерите според твърденията на шефа на сигурността на “Пирогов”. Същото твърдение присъства и в показанията на един от лекарите от шоковата зала, който е излязъл да говори със съветника на военния министър.

Раната на детето на Мустафа Емин не е кървяла и детето е било спокойно, твърди лекарят.

Шефът на болница „Пирогов“ Валентин Димитров обясни, че 3 пъти е прекъсвана работата на лекарите в шокова зала, които спасявали живота на друго дете.

Мустафа Емин подава оставка и… ще съди медиците! – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0