Бащата на Джунейт станал тираджия

Той изтеглил сина си в Англия да учи медицина 24rodopi.bg/Общество Бащата на излежалия присъда за двойно убийство Джунейт е изтеглил сина си в Анг

Той изтеглил сина си в Англия да учи медицина


24rodopi.bg/Общество

Бащата на излежалия присъда за двойно убийство Джунейт е изтеглил сина си в Англия, където младият мъж да започне да учи медицина. Той е напуснал Спешна помощ в Кърджали, след което е станал тираджия първо в Испания, а после на Острова.

Това разкриха близки до семейството пред екип на 24rodopi.com.

Припомняме, че след като изтърпя присъда за двойно убийство, Джунейт Шефкет започна да учи за лекар в Англия.

Младежът бе осъден на 7 години и 4 месеца затвор за убийството на майка си и невръстното си братче.

Кърджалиецът изтърпя наказанието си и от години е на свобода. Присъдата му бе редуцирана за добро поведение.

Припомняне, че двойното убийство бе извършено на 21 срещу 22 януари 2011 година на кърджалийската улица „Стадионска“.  36-годишната Невджин Шефкет бе открита мъртва върху спалнята в семейния апартамент на Шефкетови. В ранния следобед на 22 януари на покрива на жилищния блок беше открито и тялото на мъртвия Енис Шефкет. 6-годишното момче било удушено с голи ръце. Дълбоко в гърлото му пък са били натъпкани парчета от собствената му пижама.

Часове след зверските деяния, тийнейджърът Джунейт направи пълни самопризнания за престъпленията. Поиска бърз процес и получи наказание „лишаване от свобода“ от 7 години и 4 месеца от съда в Кърджали.

Още тогава се смяташе, че Джунейт трябва да лежи в затвора до 2018 година, но ако има добро поведение, ще излезе на свобода доста по-рано.

„Искам да изляза, за да продължа учението си“, заяви тогава пред съда тийнейджърът.

На снимката: Джунейт на влизане в съда и вече на свобода

COMMENTS

WORDPRESS: 0