Банда на афганистанец контролирала пътя на мигранти от границата до квартири в Кърджали

Банда на афганистанец контролирала пътя на мигранти от границата до квартири в Кърджали

24rodopi.com/Криминале Задържана е престъпна група от седем души, осъществявала трафик на мигранти, като част от тях са пребивавали в Кърджали. Ръко

24rodopi.com/Криминале
Задържана е престъпна група от седем души, осъществявала трафик на мигранти, като част от тях са пребивавали в Кърджали.
Ръководителят на групата е афганистански гражданин. Останалите участници в нея са българи, някои от тях са съдени за трафик и други престъпления, съобщи по време на брифинг говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.
Акцията е проведена на територията на цялата държава. Групата е действала от март 2020 г. до задържането й на 28 февруари т.г. Според разследващите, групата е извършила 12 превозвания на хора – групи между 10 и 20 души, което означава, че минимум 120 и максимум 240 души са били превозени през територията на страната.
Мигрантите са влизали от Турция, след това са транспортирани до квартири в областни градове като Бургас, Кърджали, Хасково, Стара Загора и София, и после – към сръбската граница, за да могат да отидат в Западна Европа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0