Балотажът: Румен Радев срещу Анастас Герджиков в района с най-ниската избирателна активност

Балотажът: Румен Радев срещу Анастас Герджиков в района с най-ниската избирателна активност

24rodopi.bg/Политика На 21 ноември се провежда вторият кръг на президентските избори в България. Кандидатите за „Дондуков” 2 са действащият държавен

24rodopi.bg/Политика

На 21 ноември се провежда вторият кръг на президентските избори в България. Кандидатите за „Дондуков” 2 са действащият държавен глава Румен Радев и ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков.

Гласуването, което продължава от 7.00 часа до 20.00 часа, отново ще се извърши чрез машини в повечето секции в страната.

Освен между двамата кандидати, избирателят може да предпочете и опцията „Не подкрепям никого”.

Важно е да се запомни, че разписката, която отпечатва устройството след гласуване, трябва да се сгъне така, че да не се вижда какъв е подаденият вот.

Едва след като избирателят е пуснал сгънатата разписка в кутията, той може да се разпише в избирателния списък и, взимайки личната карта от комисията, да напусне залата.

260 366 са избирателите по списък в област Кърджали, които днес могат да гласуват за президент. Както вече 24rodopi.com писа, поне 120 000 от тях са в чужбина. И довечера пак ще бъде обявено, че най-ниска избирателната активност отчитат в Кърджали, но това не е вярно.

На първи тур в региона гласуваха 67 715 души.

За единия от кандидатите, достигнали до балотажа, имаше 11 648 гласа, а за другия – 6 524. За третия кандидат, който не успя да се класира за втория тур, гласовете в Кърджалийско бяха 44 622.

COMMENTS

WORDPRESS: 0