„Балгьоч“ избира нов лидер на „поправителен“ на 3 юли, тримата кандидати са от Джебел

„Балгьоч“ избира нов лидер на „поправителен“ на 3 юли, тримата кандидати са от Джебел

24rodopi.bg/Общество Най-голямата и най-влиятелна изселническа организация в Турция – „Балгьоч“, ще направи нов опит да си избере председател. След с

24rodopi.bg/Общество

Най-голямата и най-влиятелна изселническа организация в Турция – „Балгьоч“, ще направи нов опит да си избере председател. След скандала по време на конгреса на 13 март т. г., създаденото преди 37 години сдружение на наши изселници излиза на „поправителен“ на 3 юли.

И тримата кандидати за шефската позиция – доц. д-р Кадер Йозлем, проф. д-р Емин Балкан и Хасан Йозтюрк, са с джебелски корени. Йозлем и Йозтюрк са родени в община Джебел, а родителите на Балкан се изселили от региона по изселническа спогодба през 1951 година.

На 13 март около 2 000 делегати в Бурса не успяха да постигнат консенсус относно сформирането на комисията по избора на нов председател. Има съмнение, че нововписани 642-ма членове на „Балгьоч“ са в залата единствено, за да помогнат на единия от кандидатите да спечели чрез манипулация. Те отново ще бъдат в конгресната зала на 3 юли.

COMMENTS

WORDPRESS: 0