„Български пощи“: Имаме достатъчно пари за изплащане на пенсиите!

„Български пощи“: Имаме достатъчно пари за изплащане на пенсиите!

24rodopi.bg/Общество Има достатъчно средства за изплащането на пенсиите в пощенските станции, заяви категорично главният изпълнителен директор на „Бъ

24rodopi.bg/Общество

Има достатъчно средства за изплащането на пенсиите в пощенските станции, заяви категорично главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис.

„С цел създаване на напрежение у пенсионерите, в медийното пространство излизат фалшиви публикации, че в „Български пощи“ няма достатъчно пари за изплащане на пенсии. Това създава притеснение у хората и води до образуването на големи опашки пред пощенските офиси в сутрешните часове. Паричните потоци, предназначени за изплащането на пенсиите на гражданите, са гарантирани от държавата. Средствата се получават в отделни банкови сметки на „Български пощи“, които са със специално предназначение, чрез преводи от Националния осигурителен институт. Този процес няма връзка с хакерската атака срещу „Български пощи“, посочват от дружество.

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис отново призовава пенсионерите да посещават пощенските станции и в следобедните часове, когато традиционно има по-малко клиенти.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0