Български ало-бандити се подвизават на юг! Гъркиня метна чанта с 10 000 евро от балкона, арестуваха нашенка

Български ало-бандити се подвизават на юг! Гъркиня метна чанта с 10 000 евро от балкона, арестуваха нашенка

24rodopi.bg/Криминале   Българка е арестувана на граничния пункт „Промахон“ при опит да се върне в родината, става ясно от публикации в Гър

24rodopi.bg/Криминале

 

Българка е арестувана на граничния пункт „Промахон“ при опит да се върне в родината, става ясно от публикации в Гърция. Нашенката е обвинена, че извършвала измами на възрастни хора, членувайки в организирана престъпна група.

На 21 януари сутринта, бандата започнала акция в района на град Арта, област Епир, с изненадващи позвънявани на телефони на възрастни хора. Говорещи гръцки членове на групата се обаждали на старците и съобщавали за катастрофа на техен роднина и за належаща животоспасяваща операция. За да приключи всичко благополучно, човекът от другата страна на телефонната слушалка трябвало спешно да предаде голяма сума пари.

84-годишна гъркиня се хванала на лъжите и хвърлила от балкона чанта с 10 000 евро, за да „спаси близък, който претърпял тежка автомобилна катастрофа“.

Бързото полицейско разследване дало резултат – самоличността на българската гражданка била разкриха и тя е задържана по обвинение за членство в престъпна група и измама.

При обискирането у нашенката са открити само 40 евро, 25 български лева и два мобилни телефона. Арестуваната жена е отведена в Дирекцията за сигурност в град Арта.

COMMENTS

WORDPRESS: 0