Българите напълниха книжарниците в Одрин като по Татово време, но… (снимки)

Българите напълниха книжарниците в Одрин като по Татово време, но… (снимки)

24rodopi.bg/Темата+„Калабалъкът е като в годините на управлението на Тодор Живков у нас. Ама по Татово време щандовете бяха празни, а в одринските кни

24rodopi.bg/Темата+„Калабалъкът е като в годините на управлението на Тодор Живков у нас. Ама по Татово време щандовете бяха празни, а в одринските книжарници е изобилие, претрупано, голям избор, и всичко е по-евтино от България“, разказва пред 24rodopi.com кърджалиец, доволен след алъш-вериша за първия учебен ден. Неговият син ще бъде един от десетките хиляди ученици у нас, които през учебната 2022/2023 ще бъде с чанта „всичко ми е от Одрин“.

Нови туристи в Одрин: От България сме, но този път сме за моливи, тетрадки, чанти,… –  припомнете си тук

„Те се стекоха в Одрин от България за пазаруване за първия учебен ден. Училищните нужди са добавени към списъка за пазаруване на българските граждани, които традиционно пазаруват в Одрин – от храна до облекло, от обувки до чанти.

Този път българските туристи се насочиха към магазините за канцеларски материали за училищните нужди на децата си през учебната 2022-2023 г.“, отбелязва в репортаж телевизия NTV.

„В сезонът на канцеларските материали българските туристи предпочитат Одрин, защото е финансово изгоден за тях град“, твърди Тамер Дилек, собственик на книжарница.

COMMENTS

WORDPRESS: 0