България има нужда от нов политически проект!

Еркан Хаджимустафа/24rodopi.bg/Мнения Има една празна ниша в българския политически и обществен живот, която плаче да бъде запълнена. Крещящата ну

Еркан Хаджимустафа/24rodopi.bg/Мнения

Има една празна ниша в българския политически и обществен живот, която плаче да бъде запълнена.

Крещящата нужда от справедливост! Всеобщо е отчаянието на гражданите от липсата на ред, законност и справедливост.

С всеки изминал избор броят на гласувалите с „Не подкрепям никого“ се увеличава, а отчаяните гласоподаватели са много, много повече и броят им расте непрекъснато.

На последните избори броят на гласувалите с „Не подкрепям никого“ бе 87 210, а 4% бариера за влизане на партия в парламента бе равна на 100 210 гласа. Тоест една партия хора не припознават нито една от настоящите партии. Изборната активност пък бе 39,41%. Тези хора решават бъднините на страната ни, докато 61% са тотално отчаяни и казват пас.

Но всеки път, когато избирателят гласува доверие на някоя партия или личност, с надежда за някаква положителна промяна, то той  се оказва тотално предаден и напълно разочарован.

Затова много трудно оттук насетне политически проект може да спечели доверие. Дори в този проект да участват най-популярните,  най-обичаните хора сред обществото.

Но може би решението се крие не в традиционната лидерска партия, а в политическа партия с абсолютно гражданско самоуправление. Една партия, в която всяко едно решение (включително наименованието на партията, логото ѝ, политическите ѝ решения) се взема с  абсолютно мнозинство от гласувалите.

Право на глас имат всички български граждани, независимо дали са членове на партията или не, а ролята на ръководното тяло на партията се свежда единствено до практическото изпълнение на взетите вече решения.

Гласуването е лесно, практично и удобно – в интернет (на сайта на партията или на друго определено за целта място) и всеки желаещ с едно кликване ще може да изрази позицията си.  След изтичане на определеното за гласуване време, взетото решение става задължително за изпълнение от органите на партията, като решението винаги може да се прегласува при формиране на едно следващо мнозинство или промяна на убежденията на гласувалите.

Глас народен – глас Божи!

До набиране на критична маса последователи на идеята, тя може да се популяризира чрез медии и в социалните мрежи. Условно можем да наречем политическия проект (до гласуване на партийното му име) Модерна партия за справедливост (МПС) и ако никой не минава ПАС от (Партията на абсолютното самоуправление) скоро може да берем плодовете на посятата идея.

На снимките: Детска стая в отделение по инфекциозни болести УМБАЛ “Св. Марина” – Варна и стените на същата болница, 28.08.2022. Нетната заплата на директора на болницата за 2021г. е 13 572 лв. месечно, без включени допълнителни хонорари.

COMMENTS

WORDPRESS: 0