Бал гиби „Балгьоч“… Запален е фитилът на скандала за 13 март

Бал гиби „Балгьоч“… Запален е фитилът на скандала за 13 март

24rodopi.bg/Коментари Бал гиби „Балгьоч“… Ако имаш очи за изселническата организация, ще знаеш ходовете на Анкара. Това написахме на 21 февруари във

24rodopi.bg/Коментари

Бал гиби „Балгьоч“… Ако имаш очи за изселническата организация, ще знаеш ходовете на Анкара.

Това написахме на 21 февруари във връзка с предстоящия конгрес на най-влиятелната изселническа организация в Турция. Припомнете си я.

Трима са кандидати за председател на „Балгьоч“. Всеки вярва, че ще бъде избран, всеки си има екип, всеки предложи пред медиите програма, всеки си има слоган. Подготовката за форума премина през сериозни трусове – обвинения за фалшиви делегати, жалби до съда…

Колкото голяма работа е „Балгьоч“, толкова голям скандал е заложен за 13 март. След случилото се в последните месеци, колкото по-тихо и мирно бъде на 13 март в залата в Бурса, толкова по-жадна ще бъде изселническата общност да научи кой е укротил лагерите? И на каква цена?

На снимката: Учредителите на „Балгьоч“. Организацията е създадена през януари 1985 година в Бурса. Тя организира голям митинг на площад „Таксим“ в Истанбул и светът научава за „Възродителния процес“ в България.

COMMENTS

WORDPRESS: 0