Баки от Кърджали е повикан в националния тим на Турция

Баки от Кърджали е повикан в националния тим на Турция

24rodopi.bg/Спорт 13-годишният футболен талант Баки Ахмед, родом от Кърджали, получи повиквателна за участие в разширения национален отбор на Турция

24rodopi.bg/Спорт
13-годишният футболен талант Баки Ахмед, родом от Кърджали, получи повиквателна за участие в разширения национален отбор на Турция U14. Той е футболист на „Истанбул Башакшехир ФК“. Наборът от млади играчи е сформиран сред 400 футболисти, наблюдавани от треньорите на младежките национални отбори и включващи футболисти, родени през 2009 г. Подборът се проведе на 3 етапа с изиграни срещи в рамките на три месеца. Това е огромно признание за труда и постигнатото от Баки и неговите треньори в „Истанбул Башакшехир“.
„Все още не мога да повярвам, че синът ми е получил повиквателна за участие в националния отбор на Турция U14. Това е гордост за всеки родител!“, заяви развълнуван бащата на Баки – Сезай Ахмед. Той изказва най-сърдечните си благодарности към всички негови треньори, които имат заслуга за развитието му.
Баки Ахмед играе футбол от 6-годишна възраст. Започва развитието си като футболист в детската школа на „ЦСКА 1948“ и ФК „Кърджали“. Спечелил е многобройни отборни и индивидуални награди. Треньори на „Истанбул Башакшехир“ го забелязват на поредното издание на турнира Купа Златоград през 2021 година. Любимият отбор на Баки е „Галатасарай“, а любимият му играч е Кевин Де Бройне.
Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0