Бай Ясим на 92 години: Никога не съм пил и пушил!

Бай Ясим на 92 години: Никога не съм пил и пушил!

24rodopi.bg/Регион Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поднесе сърдечни поздравления на Ясим Юмеров по повод 92-ия му рожден ден. В клуба на пен

24rodopi.bg/Регион

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поднесе сърдечни поздравления на Ясим Юмеров по повод 92-ия му рожден ден.

В клуба на пенсионера той му връчи поздравителен адрес с пожелания за здраве, бодрост, дълголетие и спокойни старини. Заедно с него беше и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

С благодарност към кмета инж. Изет Шабан за проявеното уважение и внимание, бай Ясим изказа удовлетворението си от управлението му.

Той е роден на 16 януари 1931 г. в село Горно Прахово. Израснал и се е задомил там. Със съпругата му Емине Мехмед от село Третак, която е починала преди четири години, били сплотено семейство и отгледали с голяма всеотдайност пет деца – четирима синове и една дъщеря. През целия си живот е работил като строителен работник. От началото на 70-те години на миналия век живее в град Ардино. Радва се на 10 внуци и 4 правнуци.

Дългогодишен член на Клуба на пенсионера. За него местните жители и приятели му говорят с уважение. „Изключително скромен човек с голямо сърце“.

Рожденикът сподели, че няма точна рецепта за дълголетие, всичко е много индивидуално. „Никога през живота си не съм пил и не съм пушил, моите синове също следват моя пример“, казва Ясим Юмеров.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0