Бай Ганьо прави избори: Простият Чандър вярва само на калема на бай Зюмбюл!… Ядосайте се и гласувайте

Бай Ганьо прави избори: Простият Чандър вярва само на калема на бай Зюмбюл!… Ядосайте се и гласувайте

Нико Ников, 24rodopi.bg/Коментарите Силвестър Чандъров е голямата работа. Така се промотира той – Голямата работа. Позамогнал се търговец – купува за

Нико Ников, 24rodopi.bg/Коментарите

Силвестър Чандъров е голямата работа. Така се промотира той – Голямата работа. Позамогнал се търговец – купува захар и брашно на една цена, продава я в родния край на друга. Елементарно, но резултатът е… голямата работа.

Силвестър Чандъров. Името му аха да прегърне Родопите с Америка (само Винету Келешев е по-напевен и амбициозен в тази посока), ама в главата чандърова е още по-бушуващо откъм експерименти.

Богат, но и много прост. Хвали се, че имал лаптоп за 8 000 евро, и, че ДДС-то си смятал в XXL (не е нито любимият му порно канал, нито размера на ризите, а иска да каже Excel-ска таблица – б. р.), но накрая винаги се доверява на калема на бай Зюмбюл.

Преди два месеца възрастният счетоводител имаше сериозни проблеми с простатата и не се появи в офиса на Чандъра нито на 12-ти, нито на 13-ти. „Голямата работа“ се притесни и сабалян рано на 14-ти заповяда на един от подчинените си:

-Бягай при бай Зюмбюл, да си вземе моливчето и при мен да ревизира данните на XXL-а!

-Шефе, на легло е човека. Не е удобно.

-Не ме интересува. Слагай му памперса, да си вземе калема и при мен!

 

Така работи простакът. Наел е грамотни хора, дори държи да „близва сладоледа“ на технологичните новости, ама има вяра само на хартията и пресметнатото от бай Зюмбюл.

Нещо подобно се случва и с поредните избори в България.

На 14 ноември 2021 година гласуваме за президент и за 47-мо Народно събрание машинно, ама членовете на секционните избирателни комисии са принудени да ревизират машините, броейки разписките.

България. Какво да се прави! Сякаш бай Ганьо прави изборите.

 

Ядосайте се и идете да гласувате, за да им стъжните нощта след изборния ден.

COMMENTS

WORDPRESS: 0