Бахри Юмер пред Доган: Аз не исках, принудиха ме!

Бахри Юмер пред Доган: Аз не исках, принудиха ме!

24rodopi.bg/Темата+ Бахри Юмер изграждал структури на партия ДОСТ в Джебелско, не защото искал да превърне ДПС в политическа формация със затихващи

24rodopi.bg/Темата+

Бахри Юмер изграждал структури на партия ДОСТ в Джебелско, не защото искал да превърне ДПС в политическа формация със затихващи функции, както се декларираше тогава, а така му било указано от хора, свързани с управляващата партия в Турция. Самият той никога не смятал да напусне ДПС, но му било „подсказано“, че „ако не си тръгне шумно от партията на Доган, близките му в Турция ще имат проблеми“.

Това разказал бившият областен лидер на ДПС и бивш кмет на Джебел Бахри Юмер на почетния председател на партията Ахмед Доган, разкри бивш народен представител.

Както вече 24rodopi.com писа, бившата „дясна ръка“ на Лютви Местан успя да си издейства среща с Ахмед Доган, на която поискал прошка. „Посредникът за реализацията на плана „Бахри Юмер с наведена глава пред биг боса“ е особено важна фигура в процеса на топенето на ледовете между Движението за права и свободи и партията на справедливостта и развитието (AKP) в последните две години“, допълва източникът.

Гръмките думи на Юмер „Джебел е първата община на ДОСТ, ще има още“ също били „спуснати“.

Бахри Юмер е възпитаник на Учителския институт в Кърджали. През лятото на 1989 година тръгва за Турция, но затварят границата и той е принуден да се върне в Кърджалийско. Включва се в създаването на ДПС в региона, става и депутат.

Той напусна ДПС заедно с Лютви Местан и попадна в ръководството на новата формация ДОСТ. В този период Бахри Юмер наричаше депесарите на ръководни позиции – от местния съвет до Централното оперативно бюро, „копейкаджии“, а ДПС – „копейка партиси“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0