Бъдещият премиер Кирил Петков: Време е след 32 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него

24rodopi.bg/Политика Без работеща прокуратура не можем да постигнем нулева корупция, заяви Кирил Петков на излизане от президентството. Следващият пр

24rodopi.bg/Политика

Без работеща прокуратура не можем да постигнем нулева корупция, заяви Кирил Петков на излизане от президентството. Следващият премиер отбеляза, че парламентарното мнозинство позволява да се смени ръководството на КПКОНПИ и това ще бъде направено.

„Върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния властови модел, наследен от 12-годишното авторитарно управление, да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, които те пораждат, да изхвърлите задкулисието от държавата“, заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата за съставяне на правителство на Кирил Петков, който е номиниран за премиер от първата политическа сила в парламента – „Продължаваме промяната“.

Петков му върна директно папка с имената на бъдещите министри и обеща да не губи нито миг. Надяваме се още в понеделник това правителство да бъде реалност и така да бъде за следващите 4 г., допълни той.

Заедно с Кирил Петков на „Дондуков“ 2 дойдоха шефът на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров и номинираните за вицепремиери Асен Василев и Калина Константинова.

„Като министър вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите. В тези усилия ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората.

Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни“, каза президентът.

Битката с бедността и отстояването на българските национални интереси навън са другите предизвикателства, отбеляза още Румен Радев.

„За мен е чест и огромна отговорност да поема тази папка от вас. Идвайки насам, една гражданка ми каза: Вие ни накарахте да повярваме отново. Тази отговорност я приемаме присърце“, каза Кирил Петков.

„Вие започнахте промяната на площада преди месеци, сега е време заедно да свършим работата докрай. Време е след 32 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него.

Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация и място за завръщане, а нашите майки и бащи – като място за справедлива пенсия и старини. Ще вложим всичките си усилия тези обещания и надежди да станат реалност“, обеща бъдещият премиер.

COMMENTS

WORDPRESS: 0