Бъдещи минни специалисти проведоха практика в „Дънди Прешъс Металс“

Бъдещи минни специалисти проведоха практика в „Дънди Прешъс Металс“

24rodopi.bg/ Регион, Крумовград Бъдещи минни специалисти проведоха своята практика в „Дънди Прешъс Металс“. Всяка година студенти от различни специа

24rodopi.bg/ Регион, Крумовград

Бъдещи минни специалисти проведоха своята практика в „Дънди Прешъс Металс“.

Всяка година студенти от различни специалности в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ идват на практика в дружествата ни в Челопеч и Крумовград. Младежите трупат ценен опит и нови знания под ръководството на нашите висококвалифицирани специалисти. Голяма част от тях са възпитаници именно на този университет, съобщиха от „Дънди Прешъс Металс“.

30 студенти от специалностите „Разработка на полезни изкопаеми“, „Подземно строителство“ и „Управление на ресурси и производствени системи“ посетиха рудник „Челопеч“. Те се запознаха с метода на добив и преработка на рудата, с дигитализацията и иновациите в минната индустрия.

Дружеството в Челопеч посрещна и 7 младежи от специалност „Електрообзавеждане и електроенергетика“. При подземната си обиколка те научиха любопитни факти за рудника, които ще им помагат в обучението занапред.

С работата на геолозите в Челопеч се запознаха други 7 студенти от специалност „Геология и проучване на минерални и енергийни ресурси“. По-късно младежите не пропуснаха да посетят и дружеството в Крумовград.

„Дънди Прешъс Металс“ развива дългогодишно партньорство с Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и подкрепя редица проекти и инициативи, свързани с качественото образование на бъдещите минни специалисти.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0