Баба Селвер стана на 100 години и си пожела… пейка от кмета!

24rodopi.bg/Общество Баба Селвер Халил от чернооченското село Дядовско отпразнува стотния си рожден ден. Кметът на Черноочене Айдън Осман, председате

24rodopi.bg/Общество

Баба Селвер Халил от чернооченското село Дядовско отпразнува стотния си рожден ден. Кметът на Черноочене Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и секретарят Месру Мюмюн посетиха столетницата в дома й и я поздравиха по случай нейния вековен юбилей.

Кметът поднесе искрените си благопожелания и приветствия за здраве, дълголетие и спокойни старини. Зарадва я с празнична торта, дарове и букет с пъстри цветя.

Развълнувана от посещението на гостите столетницата им пожела управниците да бъдат добри хора и да са отговорни в делата си.

„Идва топло време и вече ще излизаме с дядо Мехмед на двора. Искаме да ни изпратите пейка“, изреди с искрени думи столетницата желанието си към Айдън Осман. А той от своя страна обеща в много кратки срокове да изпълни заръката на баба Селвер.

Столетницата e родом от кърджалийското село Ненково. През далечната 1955 година се задомява с бай Мехмед Халил. От този щастлив брак се раждат 6 деца – четирима сина и две дъщери. В днешни дни те се радват на 12 внука и 15 правнуци.

Сега за баба Селвер и дядо Мехмед грижи полагат синовете и снахите им. Възрастните споделят, че са доволни от тях. Гледат ни като малки деца. Нека Аллах да им дари здраве и дълголетие като моите, казва баба Селвер.

Столетница е била много будна жена. През целия си живот се е занимавала със земеделие и се е грижила за дома и децата. Никога не е боледувала от сериозна болест.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

COMMENTS

WORDPRESS: 0