Аз се преборих с „бойците от промоциите“, тя ще ми вика „Това нито на цвят, нито на мирис прилича на олио“!

24rodopi.bg/Темата+ „Рано-рано жената видяла репортажа на 24rodopi.com от „Кауфланд“ и ми пише на „вайбър“-а: „Не се бутай, ако има много хора. Това

24rodopi.bg/Темата+

„Рано-рано жената видяла репортажа на 24rodopi.com от „Кауфланд“ и ми пише на „вайбър“-а: „Не се бутай, ако има много хора. Това олио нито на цвят, нито на вкус приличало на истинско олио!“. Как така?! Аз се преборих с „бойците от промоциите“, тя ще ми вика „Това нито на цвят, нито на мирис прилича на олио!“. 100 процента се е притеснила за здравето ми. Но аз вече бях на касата с промоциите на „Лудата събота“ –  стек промоционално олио и евтина захар, за брашното не ми стигнаха силите“, разказва пред 24rodopi.com кърджалийски пенсионер, който е голям приятел на Медията на Родопите.

Какъв ден само – при минус 6 градуса да се наредиш на опашка за „евтино“ олио!?

Ако в утрото на 12 март си успял да купиш 12 бутилки олио за 2,99 лева литъра, захар за 1,25 лева и 5 кг бяло брашно за 5,66 лева, то ти си ударил потребителския джакпот в Кърджали в „сезона на инфлацията“. Боят в „Кауфланд“ беше за олиото, но имаше напрежение и в секторите с промоционалните количества захар и брашно.

А дамите, които днес са били дежурни касиерки във въпросния магазин, просто са изтеглила късата клечка, защото преборилите се по нашенски тертип за промоционална стока, пред касите станаха като германции:

-Защо не работят всички каси? Къде е управителят? Каква е тази организация?

Ранобудните бяха бойни, а успалите се за „Лудата събота“ демонстрираха духовитост, закачки и бясно снимане.

Разговор на опашката отвън:

-Ама, що снимаш, ма? Във Фейсбук ли ще пускаш?

-И то с яка критика!

-Че и ние сме тук?

-Тук, ама с празни ръце…

Друг диалог между „успали се“:

-Аз прибрах у дома една украинка, като свърши войната от там ще ми праща евтино олио.

-Ти виж да не си тръгне с мъжа ти.

Това е веселият прочит на новината на деня, наречен от „Кауфланд“ „Лудата събота“. Такава ще има и на 19 март или поне има обещание – 1 литър за 3,69 лева, като на всеки клиент ще бъде позволено да си купи 15 бутилки.

На фона на случващото се в цялата страна, вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова проведе среща с производители на олио и увери хората, че дефицит няма.

„Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго“, заяви Корнелия Нинова.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0