ВИДЕО репортаж: Атака на титлата! Детелин Далаклиев ще подготвя Оги за Световното

24rodopi.bg/TV/Спорт Един от най-успешните спортисти на Кърджали - европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри, ще участва на своето първо Световно

24rodopi.bg/TV/Спорт

Един от най-успешните спортисти на Кърджали – европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри, ще участва на своето първо Световно първенство, което стартира на 24 октомври в Сърбия. Участието му става възможно благодарение на отзивчиви хора и институции, тъй като кърджалийският боксьор трябваше сам на финансира пътуването и престоя си в Белград.
„Имахме нужда от финансова подкрепа и благодарение на асоциация „Докосни дъгата“, една от най-големите фирми в Джебел и община Кърджали, това стана възможно“, каза младият боксьор за 24rodopi.com.
Неговият треньор Стоян Узунов е убеден, че в Белград той ще се бори за медал.
„Абсолютно е реално да мислим за медал. Оги е прекрасно подготвен, в прекрасна физическа и спортна форма. Сега отиваме в Плевен за последния етап от подготовката. Щом е европейски шампион защо да няма сили и за световна титла?!“, посочи Стоян Узунов.
Гаранция и мотивация за успеха на Оги е и помощта, която ще окаже един от големите български боксьори Детелин Далаклиев.
„Да, последният световен шампион Детелин Далаклиев ни покани да му гостуваме и да ни помогне в подготовката на надявам се новия световен шампион“, съобщи новината за 24rodopi.com треньорът на кърджалийския боксьор.
„Реално аз се готвя за това световно първенство още след като приключи европейското, не съм спирал. Тъй като не съм включен в националния лагер обаче, Детелин Далаклиев реши да ми помогне. Покани ни в Плевен и освен това ни осигури храна, спане, всичко“, посочи Ергюнал и допълни, че се вълнува, но не прекалено.
„Приемам го все едно отивам на обикновен турнир. Да, голям форум е, но колкото повече преувелича в очите си, толкова по-лошо за самата психика. Просто искам да се представя добре и да оправдая подкрепата на хората, които ми подадоха ръка“, каза още Оги, а треньорът Стоян Узунов, който винаги е неотлъчно до него, допълни:
„Надяваме се да защитим честта на Кърджали абсолютно достойно!“.
Нещо, в което много кърджалийци са убедени, тъй като упоритият труд и скромността, с която подхожда Оги, винаги водят до успех./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0