Асфалтират още 6 км от пътя за Дамбалъ, наесен ще се пътува по-бързо и по-удобно до култовия връх

Асфалтират още 6 км от пътя за Дамбалъ, наесен ще се пътува по-бързо и по-удобно до култовия връх

24rodopi.bg/Момчилград Започна ремонтът на 6-километровата отсечка между селата Груево и Летовник по пътя за планинския извор Дамбалъ, съобщават от

24rodopi.bg/Момчилград

Започна ремонтът на 6-километровата отсечка между селата Груево и Летовник по пътя за планинския извор Дамбалъ, съобщават от Общинска администрация-Момчилград.

По този начин ще бъде завършен целият маршрут до мистичната местност, като това ще бъде втори ремонтиран участък от пътя за култовия връх. През 2017 година по проект на Община Момчилград беше асфалтирана 3-километровият път от Летовник до Дамбалъ. Сега се предвижда в различните участъци платното да е с ширина от 3,5 до 6 метра. Заради ремонтните дейности движението на автомобили в района е затруднено и не се препоръчва преминаването. Очаква се те да приключат до края на септември. 

Маршрутът е популярен за хиляди хора от страната и чужбина, които посещават през цялата година мистичната местност Дамбалъ. Близо до местността се намира единственото естествено находище в областта на водни лилии и уникално красивия Летовнишки водопад.

COMMENTS

WORDPRESS: 0