Археологът Николай Овчаров: Аз съм от изчегъртаните!

Археологът Николай Овчаров: Аз съм от изчегъртаните!

24rodopi.bg/Регион ”Аз бях в комитета, който издигна проф. Анастас Герджиков за президент и най-много се възмущавах, че всички говореха за някакво из

24rodopi.bg/Регион

”Аз бях в комитета, който издигна проф. Анастас Герджиков за президент и най-много се възмущавах, че всички говореха за някакво изчегъртване. Това беше нещо отвратително още в началото като замисъл. Чегъртането в каквато и да е форма, независимо дали го прави ГЕРБ или служебните правителства, не трябва да се случва. Хората трябва да бъдат оценявани по делата си и това какво те са направили. Не искам да давам пример със себе си, но аз съм един от изчегъртаните”, това каза археологът проф. Николай Овчаров по „Нова телевизия“, пише „Фрог нюз“.

„Буквално в първите дни след като дойде първото служебно правителство 2021 г. аз, който съм нещатен съветник в Министерството на културата по въпросите, които разбирам – археология, културно наследство и т.н., бях на разкопки и получих едно сухо писмо – „до тука бяхме“. Съобразно не знам кой си член, това е граждански договор, разбира се, който може да бъде прекратен по всяко време, но без никакво обаждане от лицето Минеков, който заемаше, за съжаление, това място. Без никакво обяснение. Най-малкото едно уважение. А аз не съм бил само по времето на ГЕРБ, бил съм и по времето на Рашко Младенов, който беше в първия служебен кабинет на Радев“, коментира още Овчаров и добави, че освобождаването му е било политически мотивирано.

От години Николай Овчаров ръководи разкопките на открития от Иван Балкански комплекс „Перперикон“. Немалко от сензационните му открития се оказаха фалшиви новини. Овчаров е със спорни качества като археолог, става ясно от коментари на специалисти за дейността му в Кърджалийско и други региони.

Около участието на Овчаров в комитета на Герджиков стана ясно, че негова рекламна кампания е финансирана солидно от министерството на културата.

През годините Овчаров беше подкрепян от Георги Първанов и Бойко Борисов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0