„Арда“ привлече нападателя Преслав Боруков, бившият „левскар“ Георги Сърмов става главен скаут на отбора

„Арда“ привлече нападателя Преслав Боруков, бившият „левскар“ Георги Сърмов става главен скаут на отбора

24rodopi.bg/Спорт Ръководството на „Арда“ привлече централния нападател Преслав Боруков. Това стана след среща на спортния директор Ивайло Петков и ф

24rodopi.bg/Спорт

Ръководството на „Арда“ привлече централния нападател Преслав Боруков. Това стана след среща на спортния директор Ивайло Петков и футболиста, на която двамата уточниха всички подробности около договора, който е за срок от две години и половина, съобщават от клуба.

Така Преслав Боруков става третият футболист, който подписва договор със „Сините от Кърджаили“, след Абубакар Тунгара и Радослав Цонев.

Преслав Боруков е роден на 23 април 2000 г. в София, а своята кариера започва в „Левски“. Висок е 189 см. и играе на поста централен нападател. За последно той бе част от „Локомотив“ Пловдив, а преди това е играл за „Шефилд Уензди“, „Етър“, „Залаегерсег“. Боруков има мачове в юношеските и младежки национални отбори на България.

„Очакваме футболист от чужбина, но щом се появи свободен български играч на пазара, ние веднага реагирахме и го привлякохме“, твърди Ивайло Петков.


Бившият футболист Георги Сърмов става главен скаут на ПФК „Арда“,
 гласи другата новина от клуба. Той се присъединява към треньорския щаб на Александър Тунчев и ще отговаря, както за разузнаване на противниците, така и ще наблюдава футболисти за селекцията на тима.

„Надявам се да съм от полза, както на старши треньора, така и на отбора“, сподели Георги Сърмов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0