Арда „глътна“ мост, родопчани блокирани! Кметът: Не помня такава вълна! (снимки)

Арда „глътна“ мост, родопчани блокирани! Кметът: Не помня такава вълна! (снимки)

24rodopi.com/Регион 5 села и приходящите махали към тях са изолирани след като Арда отнесе авариен бетонен мост в района на Китница. Мостът е построе

24rodopi.com/Регион
5 села и приходящите махали към тях са изолирани след като Арда отнесе авариен бетонен мост в района на Китница. Мостът е построен през 2005-2006 година със средства, отпуснати от Комисията за бедствия и аварии.
Пътуването за жителите от микрорайона към главния път Ардино-Кърджали ще е възможно след като спадне нивото на реката. Тогава ще могат да ползват потопяемото мостово съоръжение.
„Бистроглед и районът на Дяволския мост са най-засегнати. Мостът край Китница не е издържал на напора на водата и е отнесен. Такава вълна не помня в живота си, а съм на половин век. Водата идва от средните Родопи, в Горна Арда се вливат десетки малки реки и дерета“, коментира пред 24rodopi.com кметът на община Ардино Изет Шабан.
На много места в общината има активирали се свлачища и паднали скални късове на пътното платно. „Цялата налична техника на Община Ардино работи на терен. Разчистваме навсякъде, където това е възможно към настоящия момент“, увери кметът на Ардино.

Новината в снимки: Водният ад и Дяволския мост – тук

Разрушения в района на Дяволския мост, съоръжението е непоклатимо! (снимки, видео) – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0