АПИ: Започва ремонт на пътна връзка Смолян – Кърджали в района на Неделино

АПИ: Започва ремонт на пътна връзка Смолян – Кърджали в района на Неделино

24rodopi.bg/Регион По програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“ до края на септември ще се ремонтират над 10 км от пъ

24rodopi.bg/Регион

По програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“ до края на септември ще се ремонтират над 10 км от път ІІІ-8652, в района на Неделино. Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян. Свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино и областите Смолян и Кърджали.

Припомняме, че миналата седмица кметът на Неделино Боян Кехайов настоя за спешен ремонт и обезопасяване на пътните участъци Неделино-Бял извор и Неделино-Златоград.

Ремонтно-възстановителните работи ще са в отсечките между 15-ти и 17-ти км, и Неделино – Старцево, до кръстовището с пътя Мадан – Златоград – от 20-ти до 28-ми км. Ремонтът е за над 8,6 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. Двата участъка ще са с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Ще се ремонтират банкетите. Предвиден е монтаж на нови ограничителни системи /мантинели/, знаци, хоризонтална маркировка и др.

Строителните дейности ще се изпълняват без спиране на движението, като превозните средства ще преминават в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0