АПИ пита „Кои пътища да ремонтираме?“ и… едва две предложения от Кърджали

24rodopi.bg/Общество/Регион Гражданите отново ще могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция "Пътн

24rodopi.bg/Общество/Регион

Гражданите отново ще могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас. Срокът за подаване на предложенията е 15 октомври, съобщиха от пътната агенция.

Подобна кампания бе проведена за първи път през февруари. Тогава най-много  предложения на гражданите бяха за ремонт на републикански пътища в Софийска област – 24, в областите Пловдив – 23, Бургас – 18, Добрич – 17. По един сигнал е бил получен за областите Благоевград, Кюстендил, Силистра и Сливен. За областите Перник и Кърджали са предложени по 2 отсечки, а в област Шумен – 3. Около две трети от предложенията на гражданите – 141, са били за ремонт на третокласни пътища. 42 от сигналите са били подобряване на второкласната пътна мрежа, а останалите 31 предложения – за обновяване на първокласни трасета и на два участъка от АМ „Хемус“ в областите София и Варна.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0