Апартаменти за 12 милиона лева са въведени в експлоатация в Кърджали за 3 месеца

Апартаменти за 12 милиона лева са въведени в експлоатация в Кърджали за 3 месеца

24rodopi.bg/Темата+ 126 апартамента, чиято стойност по продажни цени към момента надхвърля 12 милиона лева, са въведени в експлоатация през първите т

24rodopi.bg/Темата+

126 апартамента, чиято стойност по продажни цени към момента надхвърля 12 милиона лева, са въведени в експлоатация през първите три месеца на 2022 година в Кърджали. Повечето от тези жилища вече са продадени. 54 от тях са тристайни, най-търсените на имотния пазар.

„Като прибавите към тях и изповяданите сделки за жилища, въведени в експлоатация отдавна, може да се каже, че годината започва успешно за инвеститорите в жилищното строителство“, коментира пред 24rodopi.com строителен предприемач, добавяйки, че 500 евро на кв. метър във „Възрожденци“ вече е нормална цена, а за централната част на града – 750 евро на квадратен метър.

Както вече отбелязахме, инвеститор, провокиран от публикацията ни „Когато натиснати от банките дават под наем дори мазетата си, колко са призрачните апартаменти в Кърджали?“, направи следния коментар: „Никой не може с точност да каже колко са „призрачните блокове“ и празните апартаменти в Кърджали, основно в квартал „Възрожденци“. По броя на новопостроените сгради, по продадените апартаменти, по движението на гурбетчиите и на техните пари, по тъмните прозорци, мога да кажа, че през 2017-та/2018-та явлението „призрачни блокове“ пак си го имаше, но днес празните апартаменти са много повече“.

Освен това предприемачът отбеляза, че знае отговора и на друг въпрос „Кога празните апартаменти ще бъдат довършени, обзаведени и кога ще светнат?“.

„Повечето няма да бъдат довършени, а ще бъдат обявени за продан. За едни покупката просто е била инвестиция в очакване на ръст на цените, други просто през миналата и тази година спасяват спестяванията си от инфлацията и те мечтаят цените да станат по-високи. Вярно е, че има огромен брой гурбетчии на Запад от Кърджалийско, но самите те не знаят кога ще се върнат, дали ще се върнат въобще. Ако трябва да обобщим – и тази година ще има ръст на „призрачните жилища“, посочи още той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0