Андай по БНР: Спасението за ДПС е да слезе от каруцата, в която са с ГЕРБ!

Андай по БНР: Спасението за ДПС е да слезе от каруцата, в която са с ГЕРБ!

  Шансът им е да спрат войната с Радев и да оставят Борисов сам да се сгромоляса, заяви в „Нещо повече“ журналистът  24rodopi.bg/Коментари „До

 

Шансът им е да спрат войната с Радев и да оставят Борисов сам да се сгромоляса, заяви в „Нещо повече“ журналистът

 24rodopi.bg/Коментари

„Добрата новина за ДПС е този много добър резултат. Лошата е, че може и да има 35 депутати, но какво от това, когато си в една опозиционна каруца с ГЕРБ. ДПС трябва да слезе от нея иначе язък и за изборния ръст, язък и за задействането на перфектната изборна машина в Турция. Шансът за ДПС е да спре войната, която води с Румен Радев и да остави Бойко Борисов сам да се сгромоляса“, коментира в предаването „Нещо повече“ на Българското национално радио Илхан Андай от 24rodopi.com.

Според него Движението за права и свободи трябва да се откаже пред обществото от обявената подкрепа на втори тур за Анастас Герджиков, съобщава „Хоризонт“.

Предизборната кампания в Турция била стандартна, почти вяла, в началото, но в последните 7-10 дни настъпила коренна промяна. Масирана агитация, задействала се перфектната изборна машина на управляващите там.

„Името Мустафа носи много на такъв тип избори (президентски – б.р.), затова един от лозунгите в Турция беше „Гласът на турчина – за турчин“. Това е много добра и печеливша стратегия“, отбеляза журналистът.

„Добра работа, но файдата за етноса не е толкова за еуфория, каквато е обзела изселническата общност и политическите формации в съседна Турция, която на тези избори се оказа най-големият и най-успешен избирателен район на ДПС. Ердоган и опозицията помогнаха на ДПС да стане трета политическа сила, да спечели 35 мандата, но тяхната тежест се свежда до опозиционен пакет с ГЕРБ, а това е лошо да ДПС.

Тази визия на ГЕРБ, това командирско поведение на Борисов, вредят на ДПС. ДПС трябва да се освободи от пакета, в който вървят с ГЕРБ, да изхвърли амбалажа и да покаже нова визия, на различното съществуване“, каза Андай.

Поредният политик със сбъдната американска мечта в България, след Волен Сидеров и Бойко Борисов, но няма да го бъде дълго – така Андай определи новата формация в парламента, „Възраждане“ и неговия лидер Костадин Костадинов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0