Анастас Герджиков сериозен: Аз не съм кандидатът на ГЕРБ и ДПС!?

Анастас Герджиков сериозен: Аз не съм кандидатът на ГЕРБ и ДПС!?

24rodopi.com/Политика Роденият в Кърджали университетски преподавател проф. Анастас Герджиков обяви, че не е кандидатът за президент на ГЕРБ, не е

24rodopi.com/Политика

Роденият в Кърджали университетски преподавател проф. Анастас Герджиков обяви, че не е кандидатът за президент на ГЕРБ, не е и кандидатът за президент на ДПС.

„Изтеклата информация за моята кандидатура даде повод на политическа партия ГЕРБ да обяви подкрепата си за мен. Аз не съм кандидатът на ГЕРБ. Защо? Не само, защото формално ме е издигнал Инициативен комитет, а не партия ГЕРБ, а и защото когато за първи път се срещнах с техни представители, те не ми поставиха нито едно условие. Те не пожелаха нищо срещу подкрепата си. Не мисля, че съм обвързан по някакъв начин с тях“, заяви в сутрешния блок на Нова тв кандидатът за президент и настоящ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

„Красимир Вълчев е този, който е предложил на ръководството на партия ГЕРБ да подкрепят мен, вместо да излъчат свой кандидат. Срещнах се с Бойко Борисов в централата на партията. Там беше и г-н Вълчев,  а аз им обясних, че ще приема кандидатурата на Инициативния комитет. Там дойде и изненадата – г-н Борисов каза, че съм подходящ кандидат и няма нито едно условие към мен”, разказа той.

„ГЕРБ са били три пъти последователно в управлението и са правили много грешки през годините. За толкова време няма как да не сгрешиш. Някои от тези грешки са наистина несъвместими с това, което аз разбирам под честна и полезна за народа политика. След като обаче са избирани 3 пъти аз смятам, че те са направили и полезни неща”, защити борисовите кабинета професорът.

Той не пожела да отговори на въпроса, за кого ще гласува на предстоящите парламентарни избори.

„Ескалацията на нещата през третия мандат на ГЕРБ не се дължи само на техни грешки, а и на други причини”, смята проф. Герджиков.

Герджиков отговори и на нападките от страна на „десния“ кандидат за президент Лозан Панов, че е свързан с Движението за права и свободи: „Аз нямам нищо общо с ДПС. Никога не съм бих техен член или симпатизант. Не познавам г-н Карадайъ и г-н Доган. Никога в живота си не съм срещал Пеевски. Това което Лозан Панов казва е много странно за мен. Смятам, че той е подведен и му предлагам да провери тази информация. Или да покаже доказателство или да се извини. Неговата основна позиция е да бъдем почтени”.

„Аз няма да получа подкрепата на ДПС на първи тур, защото те имат действащ кандидат”, допълни Герджиков, който бил готов на политически диспут с другите кандидати.

За Делян Пеевски и Иван Гешев професорът бе лаконичен и призова „да не се вторачваме в отделни личности“./24rodopi

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков напуснал Кърджали през 1968 година – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0