Анализ на НСИ: След разходите остават по 107 лева на лице от домакинството

24rodopi.bg/Общество/Икономика 2 346 лева е общият доход средно на лице от домакинството в страната през третото тримесечие на годината, като се отчи

24rodopi.bg/Общество/Икономика

2 346 лева е общият доход средно на лице от домакинството в страната през третото тримесечие на годината, като се отчита ръст от 21% спрямо м.г. Общият разход пък се изчислява на 2 239 лв., като ръстът там е с близо 24 на сто. Или след всички харчове остават по 107 лева на член от домакинството.

Това сочи анализът на Националния статистически институт (НСИ) статистика като база за проучването е наблюдение върху бюджетите на 3060 домакинства.

В структурата на общия доход с най-висок относителен дял е този от работна заплата (53.3%), следван от доходите от пенсии (34.2%) и от самостоятелна заетост (4.9%).

Данните на статистиката сочат увеличение на разходите във всички категории-от храна, напитки, алкохол и цигари, до облекло, здравеопазване, транспорт, разходи за жилища.

С над 35% се увеличават парите, които отделяме за ток, вода и топло, с близо 30% за здраве, с 25,3% за храна, с 25% за транспорт, с над 18 на сто пък за цигари и алкохол.

Очаквайте в 24rodopi.com: От шивашките цехове в Кърджалийско до стадионите в Катар – роби, роби, роби…

COMMENTS

WORDPRESS: 0