Албена Белянова: Нито един град не трябва да е бастион, проблемите на Кърджали са проблеми за България (видео)

Албена Белянова: Нито един град не трябва да е бастион, проблемите на Кърджали са проблеми за България (видео)

24rodopi.bg/Избори`2022 „Ние сме отбор от бойци, отстояваме каузи и ще продължим да го правим. Заставаме зад всеки, който системата е мачкала. Убед

24rodopi.bg/Избори`2022

„Ние сме отбор от бойци, отстояваме каузи и ще продължим да го правим. Заставаме зад всеки, който системата е мачкала. Убедени сме, че всички заедно ще я разрушим. Трябва да си изградим държава, за каквато са мечтали Левски и Ботев. И никога да не позволяваме да ни разделят“.

Това е посланието на адвокат Албена Белянова, водач на листата на „Изправи се България“ в Кърджали.

Част от гражданската квота, част от майките от „Заедно срещу системата“, тя е участвала заедно с всички останали в подготвянето на Спасителния план за страната. Той включва няколко точки – таван на цените на горивата до 2,50 лева за литър; минимална заплата, равна на издръжката на живот-1 250 лева; преизчисление на всички пенсии на база осигурителен доход от 2021 г.; приемане на Закон за личния фалит; подкрепа на майките и самотните родители с 3 пъти по-високи детски надбавки, както и до 10 000 лева помощи при раждане на второ и трето дете.

„Винаги съм се противопоставяла с всички средства на насилието, било то домашно, социално, административно. За мен това е кауза. Преди време Цвета Караянчева застана зад нашата кауза. По-късно тя стана жертва на вербално насилие. Нейното поведение след това обаче, легитимира подобно насилие. Затова избрах да съм водач в Кърджали“, посочи Албена Белянова.

Тя бе категорична, че проблемите на кърджалийци, столичани или пък калоферци, не трябва да бъдат разглеждани отделно, защото са проблеми за всеки български гражданин. И в никакъв случай нито Кърджали, нито който и да е друг град, да бъде разглеждан и определян като бастион на каквато и да е политическа партия.

Албена Белянова добави, че Околовръстният път е изключително важен за Кърджали, но иронично изрече „добре, че досега не са го направили, защото предвид начина им на работа, най-вероятно щяха да бъдат откраднати много пари“.

„Трябва промяна, трябва защита и сигурност за хората. България е вече кауза“, посочи Албена Белянова, която заедно с Елена Алексиева от „Заедно срещу системата“, призова да се гласува с №17 на изборите.

 Албена Белянова е адвокат, телевизионен водещ и едно от лицата на „Заедно срещу системата“. Била е заместник директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, работила е в Агенцията за ядрено регулиране.

Тя е част от „ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА“. Гражданската инициатива си поставя дългосрочни цели в полза на цялото българско население без значение от възраст, пол и местоживеене. Част от приоритетите на „ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА“ и на кандидатите за народни представители са промяната в съдебната система, повече права и помощи за хората в неравностойно положение, образователна реформа, достъпно здравеопазване в полза на всеки български гражданин, икономическа стабилност. „ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА“ с кандидатите са на улицата повече от 10 години в битки за справедливост и достоен живот. 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

COMMENTS

WORDPRESS: 0