Активист си изпроси от Карадайъ въпрос: Ти адресно в коя община си регистриран?

24rodopi.bg/Политика Ти адресно в коя община си регистриран? Този въпрос на председателя на Мустафа Карадайъ в неформален разговор през уикенда пока

24rodopi.bg/Политика
Ти адресно в коя община си регистриран?
Този въпрос на председателя на Мустафа Карадайъ в неформален разговор през уикенда показва, че местните партийни активисти вече работят неформално за изборите за кметове и общински съветници през октомври.
Карадайъ посети село Караманци вчера и участва в митинг-събора, с който се отбелязват 10-майските протестни събития срещу „Възродителния процес“.
Депутати, кметове, председатели на общински съвети и дългогодишни партийни активисти от областите Кърджали и Хасково бяха край лидера си в местността „Кабаач“. Някои се опитваха всячески да провокират интереса на председателя към тях. В един от тези разговори се чу и питането за адреса.
„Право да бъдат избирани за общински съветници и кметове имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място“, гласи чл. 397. (1) от Изборния кодекс.
„Всяка година в първата седмица на май ние идваме тук, в Караманци, за да си припомним онези събития и, да се върнем в онези дни. Защото днес в България има демокрация и свободи, но всичко това си има и цена. Тази цена я платихме ние. Ние донесохме свободата и демокрацията в България. Поклон пред героите на демокрацията, Бог да ги прости“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната край Караманци.
„Няма как да не говорим за онези времена. Няма как всяка година да не сме заедно, защото освен нас други не искат да помнят онези времена. Всички говорят за историята, но го правят с подбрани факти. А някои факти от нашата история, ако могат, дори ще ги и заличат.
Почти 40 години минаха от онези събития през месец май 1984 г. тук, в Караманци. Идващите поколения няма да ги знаят, ако ние днес не сме тук на тези площади. Онези събития трябва да се разберат конкретиката на преживяното тогава“, отбеляза още председателят.
„Името, което с езана е изписано в нашата душа, как ще ни го отнемат? Това е равносилно да ни отнемат душата.”. Затова тогава Караманци и героите на Караманци се вдигнаха на протести, на бунтове. И не само тук, в Караманци, а и в различни краища на страната“, подчерта Мустафа Карадайъ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0