Аха да се ожени и… го записаха в първи клас!

Аха да се ожени и… го записаха в първи клас!

24rodopi.bg/Общество/Образование 18-годишен младеж, срещнал голямата любов и аха да се ожени... се наложило да влезе за първи път в класна стая. Тийн

24rodopi.bg/Общество/Образование

18-годишен младеж, срещнал голямата любов и аха да се ожени… се наложило да влезе за първи път в класна стая. Тийнейджърът е един от 6 000 деца и младежи, които тази есен са записани за първи път на училище. Тридесет и двама от тях са на 17 или 18 години, съобщават от здравното министерство.

От септември до ноември т.г. са записани да учат общо 8 700 деца и младежи, които са се били отказали или никога преди не са ходили на градина или училище.

Над 2 700 ученици са върнати в училище през тази есен, след като са излезли от там в предишен период. 215 от тях са на възраст 17-18 години, когато образованието вече не е задължително.

През септември-ноември намалява броят на отпадналите от системата на образованието деца и ученици, въпреки че техният дял все още се запазва висок. Към 15 септември броят им е 57 287. За същия период на миналата година отпадналите ученици са 61 928.

Най-малко обхванати в системата деца има в Шумен, Кърджали, Сливен, Хасково и Ямбол. Повече деца и ученици са влезли в детските градини и училищата през тази година в областите Варна, Бургас, Видин, Добрич и Кюстендил.

За периода септември-ноември т.г. екипите са направили двойно повече проверки на статута на учениците, за които има информация, че се обучават в чужбина, съобщава Dnes bg. Проверени и актуализирани са данните на 35 368 деца.

За първи път през тази учебна година специалистите започнаха с обиколките с месец по-рано. Традиционните проверки по домовете на учениците започнаха още на 16 септември, за да могат децата да бъдат максимално дълго време в училище./24rodopi

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0