Агенцията по храните „арестува“ 32 тона агнешко в Кърджали, ударена е една от най-оборотните кланици в България

24rodopi.bg/Общество Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) издаде разпореждане за спиране на дейността на месодобивно предприятие в об

24rodopi.bg/Общество

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) издаде разпореждане за спиране на дейността на месодобивно предприятие в област Кърджали в частта доставка и дистрибуция на трупно месо с произход трети държави.

При извършена пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото, което се реализира от предприятието, посочват от Агенцията. Инспекцията е съвместна с експерти от Министерство на земеделието, по сигнал на НОКА и във връзка със засиления контрол преди Великденските празници.

Наличното агнешко месо в обекта е около 32 тона. То остава под възбрана до доказване на безопасността му. Издадено е предписание за доказване на съответствие на замразено агнешко месо, с произход Северна Македония, и за информиране на всички контрагенти, получили от македонското агнешко месо, по отношение на произхода му.

На оператора ще бъдат връчени два акта за установяване на административно нарушение, по отношение проследяемост на получените партиди и по отношение заблуждаваща информация за произхода на месото. Проверките продължават.

„Ударената“ кланица е една от най-оборотните в България. Тя е базирана в периферията на Кърджали и има търговски обекти на различни места в града край Арда.

Темата+: Група от столицата атакува кланица „Шенел“ след сигнал „В Кърджали продават агнешко от Македония за българско“ – четете тук

ВИДЕО: Агнешкото върви за 20 лв/кг, фермерът Хаджиев ще загуби 20 хиляди лева заради внос от Северна Македония – тук

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0