Аферата+: Преведе 100 000 лева за ново жилище, после би тревога в прокуратурата: Измамен съм!

Аферата+: Преведе 100 000 лева за ново жилище, после би тревога в прокуратурата: Измамен съм!

24rodopi.bg/Темата+ Районна прокуратура в Кърджали сезирана с трета жалба срещу М. К. за извършена поредна имотна измама на гражданин за сумата от 10

24rodopi.bg/Темата+

Районна прокуратура в Кърджали сезирана с трета жалба срещу М. К. за извършена поредна имотна измама на гражданин за сумата от 100 000 лева.

В прокуратурата срещу него са образувани две преписки, това ще е третата.

От жалбите става ясно, че кърджалийски брокер на имоти се представя за собственик на сграда, която показва на купувач, казвайки им „Аз съм собственикът, избирайте!“. Следва предварителен договор и посещение при нотариус за заверка само на подписите. Парите се превеждат по сметка на друг близък на „разводача“ в сградата, който работи по подобие на прословутата схема на излежалия вече присъдата си за имотни измами строителен предприемач Христо Русев – продава нещо, което не е негово.

Един от измамените е 90-годишен кърджалиец, който също превел 100 000 лева по сметката на роднината на посредника. Средствата са от дъщеря му, която живее в чужбина, и която също била на оглед на бъдещото жилище преди време.

„Понятие си нямам, че някой продава от мое име мои апартаменти. Ще коментирам след като полицията и прокуратурата си свършат работата“, гласи реакцията на собственика на имота.

По първите две преписки са извършени графологични експертизи, доказващи, че подписите в предварителните договори са положени от М. К.

COMMENTS

WORDPRESS: 0