Адвокатът на Запартов: Ще обжалваме!

24rodopi.bg/Темата+ Ще обжалваме!Това заяви адвокат Георги Белев, защитник на главния архитект на Кърджали Делин Запартов, чието задържане бе обявено

24rodopi.bg/Темата+

Ще обжалваме!Това заяви адвокат Георги Белев, защитник на главния архитект на Кърджали Делин Запартов, чието задържане бе обявено за законно от състав на Районния съд.

Белев сподели пред репортер на 24rodopi.com, че е изненадан от решението на съда, тъй като от материалите по делото ставало ясно, че задържането на Запартов е незаконно.

Както вече 24rodopi.com писа, съдът реши, че заповедта за полицейско задържане на главния архитект е законосъобразна.

Запартов бе доведен от полицаи в сградата на Областната дирекция на 19 август в 13.30 часа. По проверка на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ за престъпление по служба за срок от 24 часа в ОДМВР-Кърджали е задържан 58-годишен мъж, съобщиха тогава от регионалния пресцентър на МВР.

Припомняме, че скандалът със строителните разрешения в Кърджали гръмна на 17 август, когато бе задържан предприемачът Златко Петков – Шела. Според разследващи, в периода февруари-август т.г. той поискал неследваща му се облага в размер на 50 000 евро от строителния предприемач Баяр Мехмедали, за да упражни влияние при вземане на решение от страна на главния архитект на Кърджали Делин Запартов при издаването на разрешение за строеж на сграда. Става въпрос за кооперация в района на „Горубсо“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0