Адвокатът на архитект Запартов: Не ни бе посочен нито един конкретен факт, оправдаващ ареста!

24rodopi.bg/Темата+„Архитект Запартов е арестуван без да са налице фактическите и правни предпоставки на закона. Не ни бе посочен нито един конкретен

24rodopi.bg/Темата+„Архитект Запартов е арестуван без да са налице фактическите и правни предпоставки на закона. Не ни бе посочен нито един конкретен факт, оправдаващ ареста“, коментира пред 24rodopi.com адвокат Георги Белев, защитник на главния архитект на Кърджали.

Припомняме, че малко след 13.30 часа днес арх. Запартов влезе в Областната дирекция на полицията, съпроводен от двама служители на реда, а в следобедните часове стана ясно, че е задържан за 24 часа.

По проверка на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ за престъпление по служба за срок от 24 часа в ОДМВР-Кърджали е задържан 58-годишен мъж, гласи съобщението на регионалния пресцентър на МВР.

Заявителският материал по случая е по чл.282, ал.1 от Наказателния кодекс, за престъпление по служба.

В хода на оперативните действия полицейски служители са извършили проверка на помещения по Закона за МВР, а също и на частен офис, свързан със задържания.

Припомняме, че за срок от 24 часа задържан беше и бизнесменът Златко Петков – Шела, за когото се твърди, че от името на Запартов е поискал 50 000 евро от предприемача Баяр Делимехмед, за да може последният да реализира градежа на жилищна сграда с търговска зона.

Темата+: Главният архитект на Кърджали вече е задържан! – четете тук

Делин Запартов на влизане в полицията: Мръсна, гадна, долна клевета! – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0