900 000 лева обезщетение за смъртта на бизнесмена от Звиница

900 000 лева обезщетение искат наследниците на убития бизнесмен от Звиница Салиф Тефик. Това стана ясно на днешното разпоредително з

900 000 лева обезщетение искат наследниците на убития бизнесмен от Звиница Салиф Тефик. Това стана ясно на днешното разпоредително заседание в Окръжния съд в Ямбол, където на подсъдимата скамейка застана убиецът – 19-годишният Стоян Бъдев.
Както вече 24rodopi.com писа, Бъдев признава част от фактите за случилото се в кървавата априлска нощ. Наказателният процес ще се гледа по съкратена процедура, като ще се разпитат само част от свидетелите и вещите лица.
Поради това за обезщетението ще се води друго дело.
„Ще търсим правата за обезщетяване на болките и страданията от загубата на Салиф Тефик по гражданскоправен ред. Това ще стане с иск след произнасяне по вината от наказателния съд“, заяви пред 24rodopi.com адвокатът на пострадалите Ясен Сариев. 6-ма са наследниците на Салиф Тефик – съпруга, три малолетни деца, майка и брат.
На днешното заседание подсъдимият остана безмълвен. По съвет на адвоката си той ще говори на 15 октомври, когато се очаква да има присъда. Прокуратурата иска доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт, по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
На снимките: Стоян Бъдев днес в съда и пред колата на убития от него Салиф Тефик
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0